Om oss / Kontakt

Australiska Nyzeeländska Vänskapsföreningen 1969 – 2020

Med fokus på Australien och Nya Zeeland sedan 1969. När föreningen bildades var det främst för att organisera gruppresor till Australien och Nya Zeeland. Idag är vår förening mycket mer än så, vi knyter vänskapsband och utbyter erfarenheter från medlemmar som bor eller har rest i länderna Down Under. Vi ger ut vår medlemstidning Down Under fyra gånger per år. Vi vill utöka kunskaperna om länderna, inte bara som resmål, utan även om kultur, historia, arbete, studier och vardagslivet. Det är också ett forum för medlemmar att via föreläsningar och artiklar dela sina reseupplevelser och erfarenheter med likasinnade.

Australia New Zealand Friendship Society of Sweden (ANZFS)
c/o Erwin Apitzsch, Nordmannavägen 4, 224 75 Lund, Sweden.

Organisationsnummer: 802460-4897

Styrelsen

Erwin Apitzsch, ordförande. Hemort: Lund
Jag har besökt Australien tre gånger och Nya Zeeland en gång.
Mina specialintressen är idrott och resor. Mail: erwin.apitzsch@australien-nyazeeland.se Tel:+46708144865
Lars Wallin, Vice ordförande. Hemort: Uddevalla
Jag har besökt Australien nio gånger. Mina specialintressen är musik, kultur, resor och ursprungsbefolkningen aboriginerna. Har gjort 2 turnéer med mitt band TribeLars och uppträtt på bla The Espy, Spotted Mallard, Pure Pop och The Retreat i Melbourne. Babushka Lounge i Ballarat. The Excelsior och Union Hotel i Sydney. Settlers Tavern i Margaret River. Mustang Bar, The Paddo och Broken Hill Hotel i Perth. The End i Brisbane. The Railway Club, Ski Club och The Happy Yess i Darwin. Har arbetat på Woodford Dreaming Festival tillsammans med The White Cockatoo Performing Group. Vid mina resor försöker jag förutom att träffa vänner även besöka platser som Vegie Bar i Melbourne. Manly Ferry i Sydney. Byron Bay. St Kilda i Melbourne.

Mail: lars.wallin@australien-nyazeeland.se Tel: +46737544020

Tomas Eisner, Kassör. Hemort: Nacka
Arbetar i resebranschen sedan mer än 30 år. Jag har arbetat på olika resebyråer, varit arrangörer av paket- och gruppresor, och charterarrangör, så erfarenheten av resor är stor. Jag reste till Australien första gången 1982 och tycker att både Australien och Nya Zeeland är fantastiska länder.
Jag hoppas jag ska kunna bidra till styrelsearbetet med mina kontakter inom reseindustrin samt mina erfarenheter från försäljning och marknadsföring.
Mail: tomas.eisner@australien-nyazeeland.se
Margot Garmelius,
Sekreterare. Hemort: Nacka

Jag har arbetat med service och försäljning i hela mitt yrkesverksamma liv, varav 10 år på resebyrå.
Redan i tonåren började jag brevväxla med en nyzeeländska. Det gjorde att jag tidigt bestämde mig för att resa dit. Åkte efter gymnasiet till Nya Zeeland och Australien på en working holiday. Delar av mitt hjärta klappar fortfarande för den delen av världen, vilket betyder att jag reser dit så ofta det bara är möjligt. Jag har många vänner kvar där och självfallet även min brevkompis.
Mail: margot.garmelius@australien-nyazeeland.se
070-750 8424

Adressändring
Har du flyttat och bytt adress så kontakta Margot Garmelius som sköter vårt medlemsregister. Email: margot.garmelius@australien-nyazeeland.se

Historia
Allt startade för mer än 50 år sedan då en Skandinavisk Kanadensisk Vänskapsförening startades av Gunnar Kristensen. Anledningen vara att det blev en ett större behov vid den tidpunkten att kunna resa till Kanada och besöka släktingar. På den tiden var det inte bara att beställa en flygbiljett på internet. För många var en sån här resa en resa man gjorde en gång i livet och det var många års besparingar som låg bakom möjligheten att resa och träffa nära släktingar som emigrerat till Kanada. Men hur skulle man bära sig åt för en sån här resa? Vänskapsföreningen som hade bildats samlade erfarenheter och kunskaper som man sen kunde hjälpa medlemmar med planerna för sin resa. USA blev senare också en del av Vänskapsföreningen.

1969 blev sen den Australisk nyzeeländska Vänskapsföreningen grundad av N.J. Benn, Preben Östergard och Svend Aage Nielsen. Inspirationen var den Kanadensisk Amerikanska Vänskapsföreningen och grundtankarna var dom samma. Det var många som drömde om att besöka landet ”Down Under” men inte hade kunskap hur man skulle göra för att starta ett sånt stort projekt.

Genom åren har det skett en mängd olika administrativa förändringar, men idéerna om att hjälpa medlemmarna med att planlägga och genomföra resan till Australien, Nya Zeeland lever vidare.

GDPR-policy för Australiska Nya Zeeländska Vänskapsföreningen
För info gällande GDPR kontakta: erwin.apitzsch@australien-nyazeeland.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: