Nyheter

Årsmötet 2018
Vänskapsföreningens årsmöte äger rum i Gustavsberg den 11 februari kl 13.00. Eventuella motioner till årsmötet ska vara inkomna till ordföranden (erwin.apitzsch@australien-nyazeeland.se) senast den 11 januari.
—————————————————————————————————————

14 maj kl 18.00 Naturupplevelser i Tasmanien
Välkommen på en resa till Tasmanien – ön, stor som Irland, som ligger ca 1 600 mil härifrån, söder om Australien och som få vet något om. Universitetslektor Erwin Apitzsch från Lund och bl a ordförande i Vänskapsföreningen Australien/Nya Zeeland vet däremot det mesta och kommer att visa bilder och berätta om denna fascinerande plats. Föranmälan tidigast 30 dagar före arrangemanget görs till 0418-473 500 eller via biblioteketvuxen.program@landskrona.se.

—————————————————————————————————————-

Resemässan Visit Pacific och 25-års jubileum för Tour Pacific 2018

Australiska Nyzeeländska vänskapsföreningen kommer att vara på plats med monter och Down Under.

Researrangören Tour Pacific i Helsingborg har sedan 1993 varit specialiserad på resmålen Australien, Nya Zeeland och Söderhavet. 2018 kommer att bli ett aktivt år med ett 25-årsjubileum samt en återupprepning av den lyckade resemässan Visit Pacific i Malmö tidigare i år.

Den 3 mars 2018 öppnas dörrarna igen för besökarna till Visit Pacific på Malmö Live som under en hel dag kan bekanta sig närmare med dessa exotiska resmål. Den första mässan i februari 2017 var mycket lyckad för arrangören Tour Pacific med många lovord från de 300 besökarna och de dryga
30-talet utställare av resmål och produkter från Oceaniens länder.

Företagets vd Lars Jönsson förklarar: ”Som Sveriges ledande arrangör dit vill vi inspirera svenskarna att redan på hemmaplan få en känsla för dessa fantastiska resmål. Tillsammans med våra samarbetspartners bjuder vi in till att under en dag få en försmak av vad dessa resmål kan erbjuda, lyssna på föredrag och träffa representanter från turistbyråer och leverantörer. Det kommer också att finns möjlighet att boka tid med någon av våra egna reseexperter och planera en framtida resa till något av resmålen”.

Söderhavets kultur med olika ritualer, sång och musik från Australien och möjlighet att prova exotiska smakupplevelser utlovas även i år. Bland utställarna finns ex. turistbyrån från Australien och flera av dess delstater, Cooköarna, Papua Nya Guinea, flygbolag som Qantas Airways och Singapore Airlines m. fl

”Vi tror att Visit Pacific fyller ett behov och vi hoppas på besökare från fler delar av Sverige vill komma till Malmö för detta unika tillfälle.”, säger Lars Jönsson.

Företaget uppmärksammar också att man framgångsrikt är en av de ledande specialistarrangörerna sedan 25 år av exotiska resor, där även Indiska Oceanens öar ingår i utbudet. ”Det kommer att uppmärksammas med unika erbjudanden och olika festligheter under året,” utlovar Lars Jönsson som själv grundade företaget och fortfarande är ensamägare och VD av Tour Pacific.

Läs mer om Visit Pacific: https://www.tourpacific.se/VisitPacific

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: