Queenslands återhämtning, uppdaterad reseinformation: 18 januari, 2010
Gold Coast, Sunshine Coast, Fraser Coast, Bundaberg, Gladstone, Agnes Water, Whitsundays, Mackay, Townsville, Cairns och Tropical North Queensland är nu tillgängliga och turismverksamheten är igång.

Alla Queenslands flygplatser med undantag för Rockhampton är öppna och fungerar normalt.

Bruce Highway från Brisbane till Cairns är öppen. Brisbane, Darling Downs, Södra Downs och Granite Belt och Capricorn Coast återhämtar sig och turismen återgår till det normala så snabbt som möjligt. Det finns dock fortfarande vissa småvägar som är stängda. Besök http://131940.qld.gov.au/ för de senaste vägförhållanden.

Delar av centrala Queensland, Queenslands Outback, Västra Downs och Lockyer Valley har begränsat tillträde.

Kontakta din resebyrå, boende, attraktion eller reseleverantören direkt för de senaste förhållanden.

För den senaste reseinformation besök http://www.queenslandholidays.com.au För de senaste villkoren som Tourism Queensland rekommenderar besök Queensland regeringens officiella webbsida: http://www.qld.gov.au/floods/ och Bureau of Meteorology http : / / http://www.bom.gov.au/ kontrollera väderprognoser för ditt semestermål. Besök http://131940.qld.gov.au/ för de senaste vägförhållanden.

Hur kan du hjälpa?

Du kan hjälpa Queensland återhämta genom att ta en semester i Queensland – i de områden som inte har påverkats av flodvattnet, och i de drabbade områdena när de är igång igen.

Om du redan har en Queenslandsemester inbokad – avbryt inte då de flesta turistregionerna och funktioner nu är igång.

Om du inte har någon Queenslandsemester bokad, boka en!

Queenslands besöksnäring välkomnar besökare med utrullad matta, kom till oss!

Människor som vill hjälpa översvämningsoffer kan donera till Queenslands regerings översvämningshjälp på http://www.qld.gov.au /

Vilken skada kommer översvämningarna att innebära på Stora Barriärrevet?

• Det har nyligen i medier rapporterats om eventuella skador på Great Barrier Reef som en följd av överföringen från flodsystemen till haven runt Centrala Queensland.

• Tourism Queensland är inte någon vetenskaplig expertis som är kvalificerad att tala om hälsan för Stora barriärrevet, men vår uppfattning är att effekterna av vattnet från översvämningarna på revet system för närvarande är okända. Men sötvatten är en naturlig del av ekosystemet och visst växt och marinliv trivs i dessa situationer.

• Se Great Barrier Reef Marine Park Authority för ytterligare information.