Fakta
Befolkning 215.000 .Areal Land 1.349.129 km² Färskvatten 71.839 km² Ialt 1.420.970 km². Huvudstad Darwin. Största stad DarwinHögsta punkt Mt Zeil 1.531 m Statsförkortning NT Statsblomma Sturt’s Desert Rose. Statsfågel Kilstjärtad örn. Statsdjur Röd Jättekänguru. Också känt som Outback Australia. Tidszone Central Standard Time +8,5

Norra Territoriet täcker ungefär en sjättedel av Australien och det är Australiens mest karga område. Den solbrända terrängen i Norra Territoriet berättar om urinvånarnas (the Aboriginals) härkomst för ca 50 000 år sedan. Deras ceremonier, sten konst och deras enastående kunskap om landet och dess årstider talar om deras speciella koppling till territoriet. Ca 45 % av territoriet är klassificerat som Aborigernas land och där är endast besökare med speciella tillstånd tillåtna att besöka.

Den bedövande ockrafärgen och den vibrerande röda sanden of the Center är personifierad av the MacDonnell Ranges och the Simpson Desert, i kontrast mot grönskande grönt från regnskogarna och grässlätternas skogsmark som går ihop i havet av Timor och Arafura.

Avlägsenheten och mångfalden som NT har, gör att det är en perfekt plats för besökare som vill göra något utöver de vanliga . Det är utmärkt för åka fyrhjuling och om man vill så kan man rida kamel som är organiserad från Alice Springs med en 2-veckors resa till Rainbow Valley och det är bara ett av alternativen.

Vandrare kommer att se att det finns mycket att upptäcka på de olika vandringslederna som finns, beroende på olika svårighetsgrader. Natursköna flygturer är ett mer avkopplande alternativ om man vill se omgivningarna, medan den torra hettan från the Centre gör att det är ideella förhållanden för glidflygning.

Sevärdheter
•Alice Springs
•Darwin
•Kakadu National Park
•Nitmiluk (Katherine Gorge) National Park
•Uluru-Kata Tjuta National Park – Ayers Rock
•Litchfield National Park