Ed Kuepper
Jean Lee and the yellow dog
cd Hot Records

Att Nick Cave valde Ed Kuepper och Jeffrey Wegener som förband till sin turné 08 känns klockrent när man lyssnar igenom ”Jean Lee and the yellow dog”. Ed målar landskap och berättelser i sin musik, en mörk berättelse om den prostituerade Jean Lee som 1951 dömdes till döden genom hängning I Brisbane. Warren Ellis (Bad Seeds och Grinderman) spelar fiol mm på skivan, Chris Bailey sjunger på ”That depends”. Det är en stor och vacker skiva Ed Kuepper fått ihop, gripande texter till ödesmättad musik. Eds karakteristiska gitarrspel varvas med något som närmast kan liknas med filmmusik. En skiva som fungerar lika bra en svensk vårdag som en australisk höst
Låtlista: 1. Hang Jean Lee 2. Miracles 3. That Depends pt 3 4. Daddy’s Girl 5. Skinny Jean 6. Yellow Dog 7. Demolition 8. Shame 9. Real To Me [1] 10. Real To Me [2] 11. Finding You 12. Ambient Piece

L. Wallin