Geoffrey Gurrumul Yunupingu
Gurrumul
Skinny Fish Music

 

 

Årets bästa skiva, platinum, guld! Ja lovorden vet inga gränser i världspressen över aboriginska Geoffrey Gurrumul Yunupingus solodebut. Det är fantastiskt vacker musik, så avskalat och så skört och starkt samtidigt. Geoffrey som är blind sedan födseln spelar gitarr och sjunger med en ljus stämma som trollbinder. Tillsammans med sin cellist Michael har de här skapat något av ett mästerverk inom världsmusikscenen, eller det låter väl egentligen som singer & songwritermusik. Geoffrey har tidigare varit medlem i kända aboriginska band som Yothu Yindi och Saltwater People. Peter Garret (Midnight Oil) valde skivan den den bästa i Australien 2008. Jag har sett Geoffrey live två gånger och det har varit magiskt, rekommenderas varmt!
Låtlista: 1. Wiyathul 2. Djärimirri 3. Bäpa 4. Gurrumul History (I Was Born Blind) 5. Marrandil 6. Marwurrumburr 7. Galiku 8. Baywara 9. Gäthu Mäwula 10. Galupa 11. Wirrpanu 12. Wukun

L. Wallin