Australiensarna har visat stor entusiasm för att främja deras land genom att lägga upp nästan 30.000 berättelser och bilder till turism Australiens nya globala kampanj webbplats – http://www.nothinglikeaustralia.com – Det gör den till en av Australiens mest framgångsrika konsument-genererade kampanjer någonsin.

Under de 28 dagar som projektet pågick online laddade över 30.000 australier upp bilder och personliga berättelser som inbjudningar till världen för att besöka deras favoritplatser i Australien.

Det blev också en tävling för de olika staterna om vem som fick flest berättelser, New South Wales hade flest berättelser med sina (6.869 poster), följt av Queensland (6.476), Western Australia (4629), Victoria (4111), South Australia (2789), Nordirland Territory (2462), Tasmanien (2.206) och ACT (412).

Turism Australien VD Andrew McEvoy sa det stöd som av australiensarna visat för kampanjen hade vida överskridit förväntningarna.

”Vi gick in i detta utan att fullt ut veta hur passionerade Australiensaren är om vårt land och nivån på det stöd de har gett till kampanjen är helt otroligt,” sa Herr McEvoy.

”Vår initiala förväntningar som baseras på tidigare nationella kampanjer var omkring 10.000 till 15.000 svar, men dessa förväntningar överträffades nu med 30.000 bilder och berättelser till världen om varför det inte finns någon plats som Australien att semestera på.

”Förutom de tusentals olika svaren fanns det mer än 140.000 unika besökare till kampanjsajten – www.nothinglikeaustralia.com – Besökare som spenderade i genomsnitt ca 10 minuter på webbplatsen för att läsa och se berättelser och bilder inskickade av deltagarna.

”Svaret visar verkligen värdet av sociala nätverk när det gäller att samla autentiska reseberättelser och ett kraftfullt muntligen godkännande av Australien från vardagens australier. Detta spär på mer än 400.000 globala fans av turism Australien Facebook-sida och mer än 6.500 anhängare på Twitter,”

Herr McEvoy sa.
”Svaren från kampanjen kommer nu att användas för att skapa en interaktiv karta över Australien, som skall inledas den 31 maj vid Australiens främsta internationella resemässa, Australian Turism Exchange (ATE) i Adelaide. Online karta, är kärnan i den andra fasen av kampanjen, och kommer att vara sökbara med plats och 1.000 sökord. Denna karta kommer att inrymmas på www.australia.com, Som lockar mer än 15 miljoner unika användare per år, och även på www.nothinglikeaustralia.com.

Det släpps även en Australienkampanj på video, som har regi av australiska Michael Gracey för TV, bio, och online internationellt. Michael Gracey är känd som regissören bakom Hugh Jackman senaste reklamfilm för Lipton Ice Tea och YouTubes mest sedda reklamkampanj, Evian Roller Babies.