Föreläsning om Aboriginer & Didjeridu lockade storpublik

Vänskapsföreningens vice ordförande Lars Wallin lockade storpublik till Bohusläns Museum i Uddevalla där han föreläste om Aboriginer och instrumentet Didjeridu.

Drygt 100 personer kom för att lyssna på vänskapsföreningens vice ordförande och kassör Lars Wallin när han föreläste om Aboriginer & Didjeridu. Det blev inledningsvis en tillbakablick till Drömtiden ”Alcheringa”, tiden då jorden skapades. Lars berättade om de två hälfter som allt på vår jord är uppdelade i Dhuwa och Yirritja, han berättade om det komplicerade familjesystemet med skinnames. Aboriginsk konst och musik behandlades, Mötet med de vita, de stulna barnen. Publiken fick se bilder från det Aboriginska området Redfern och Eveligh Street i centrala Sydney. Bilder blandades med videos, bla när Kevin Rudd sa det efterlängtade ”Sorry!”. Därefter tog Lars med publiken på en resa från Darwin till Jabiru i Kakadu National Park. Vidare in i Arnhem Land och den Aboriginska communityn Maningrida samt Aboriginska Outstations han besökt och bott på. Avslutningsvis avslutade Lars med livemusik tillsammans med sin grupp Lars Wallin & The TribeLars.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: