Mark Seymour
Westgate
cd 2007

Hunters & Collectors gamla frontman/sångare släpper nu sitt 5é soloalbum vats öppningsspår ”Westgate” är så sagolikt bra att den i en rättvis värd borde bli en megahit. Vet inte hur många gånger jag spelat den, men den är lika stark fortfarande. Mark flyttade nyligen från St. Kilda i Melbourne till en ytterförort. Flytten innebar nya möten och intryck, från att ha varit en citymänniska fick mötet med de ”vanliga” människorna i förorterna och på landet Mark att reflektera och skivan är därför en hyllning till dessa ”vanliga” människor och vardagshjältarna. Personliga favoriter förutom öppningsspåret är ”Master Of Spin”, ”Feel The Lord”, ”Mississsauga” och den vackra ”Walk Through Fire” där Marks röst kliver rakt in. Fyran är måhända något svag, men tre är för lite. Det som får mig att vackla är att den känns lite seg ibland.
1. Westgate 2. Tobruk Pin 3. Jerusalem 4. Love Is A Heavy Load 5. Walk Through Fire 6. The Year Of The Dog 7. Hell Broke Free 8. 18 Again 9. Master Of Spin 10. Feel The Lord 11. Mississsauga 12. The Light On The Hill

L. Wallin