Xavier Rudd
White Moth
cd 2007

Hade Xavier varit från sverige hade han förmodligen härstammat från skåne och hängt med Timbuktu, Akademien och Peps mfl. Samhällskritiska texter framförda till ett sanslöst gung är vad dom har gemensamt. Xavier är från Australien, hans fru från Kanada och texterna handlar därför övervägande om naturproblem, urbefolkningens kamp för en drägligare tillvaro i dessa båda länder. Visst låter det en hel del Paul Simon om denna multimusikant, det är folkrock, reggae, blues och världsmusik i en salig men också grymt svängig röra. Live lirar Xavier alla instrument själv, då med en mäkta imponerande och osannolik simultanförmåga. Rekommenderas varmt!
1. Better People 2. Twist 3. Stargaze 4. Choices 5. Come Let Go 6. White Moth 7. Footprint 8. Land Rights 9. Anni Kookoo 10. Message Stick 11. Set It Up 12. Whispers 13. Whirlpool 14. Come Back

L. Wallin