Wolfmother
Wolfmother
CD/ 2006 Modular

Myles Heskett, Chris Ross och Andrew Stockdale i Wolfmother från Erskinville, Sydney är med sin debutplatta så heta att den Australiska solen över Bondi och Manley beach framstår som en snöflinga! Musikkritiker världen över vet inte till sig av upphetsning och supelativen haglar, ”det låter som Rush, Zeppelin, Sabbath, Queens of the stoneage, Cream, stoner…” Gruppen själva beskriver sitt sound som ett möte mellan Black Flag och Earth Wind & Fire. I Australiska Rolling Stone valdes Wolfmother till ”Best Band”, ”Best New Artist” och ”Best Hard Rock/Metal Band”. Radiostationen Triple J gav dem priset för ”Bästa album”. Själv ska jag försöka fånga så många av gruppens konserter i sommar som möjligt, det här är något av det bästa jag hört från Australien på många år. Varenda låt får mig att vilja kasta hatten i luften och jubla, singelspåret ”Woman” är 2006 års sommarplåga (Åtminstone i mitt vardagsrum)!
Låtlista:
1. Dimension 2. White Unicorn 3. Woman 4. Where Eagles Have Been 5. Apple Tree 6. Joker & The Thief 7. Colossal 8. Mind’s eye 9. Pyramid 10. Witchcraft 11. Tales 12. Love train 13. Vagabond

L. Wallin