Xavier Rudd
Dark shades of blue
Salt X Records

Ett av Australiens utan tvekan snabbast växande namn. Xavier Rudd som har en mängd album bakom har nu äntligen slagit igenom på fullt allvar och fyller arenor världen över. Festivalerna står på kö för att boka in denna multiinstrumentalist. Nya albumet är mixat av Joe Barresi (Tool, Queens of the Stone Age mfl) och det har satt tydliga spår i ljudbilden. Det är hårdare och tyngre än tidigare, ett vägval som jag inledningsvis ställde mig väldigt tveksam till. Det brukar sällan bli bra när en artist går åt det hållet, det motsatta fungerar däremot så gott som alltid. Men…fan det fungerar, Xavier övertygar mig till slut och jag böjer mig, plattan är riktigt bra. Världen behöver artister som Xavier Rudd, artister med budskap och talang.
Låtlista: 1. Blackwater 2. Dark Shades of Blue 3. Secrets 4. Guku 5. Edge of the Moon 6. This World As We Know It 7. Shiver 8. Uncle 9. Up In Flames 10. Hope That You’ll Stay 11. Home

L. Wallin