Happy man
A tribute to The Sunnyboys
CD/ 2005 Off the hip

Inte mindre än 18 Australiska band hyllar här ett av hemmanationens främsta Powerpop band från 1980-talet. Resultatet är häpnadsväckande bra och skivan innehåller mängder av ruggigt starka spår och tolkningar av bandet som jag en magisk sommarkväll såg live på Selinas i Sydney i samband med Australia Day 1989. The Sunnyboys bildades 1980 i Sydney, splittrades -85 för att 1987 återuppstå med ny sättning innan de 1990 splittrades igen. Innan sagan tog slut hann de dock skapa flera klassiker som exempelvis ”Alone with you”, ”Liar” och ”Trouble in my brain”. Även om Shifters ”Alone with you tonight” svänger som bara den så är mitt favoritspår på skivan den D.A.D och hö doftande ”Love to rule” med Danny McDonald.
http://www.offthehip.com.au
Låtlista:
01 – HIGH HORSE ‘I CAN’T TALK TO YOU’ 02 – EVEN ‘SHOW ME SOME DISCIPLINE’ 03 – THE SHIMMYS ‘CATWALK’ 04 – CHERRY SMASH ‘THE SEEKER’ 05 – SHIFTER ‘ALONE WITH YOU’ 06 – DANNY McDONALD ‘LOVE TO RULE’ 07 – THE STIFFIES ‘IT’S NOT ME’ 08 – JACK & THE BEANSTALK ‘TUNNEL OF MY LOVE’ 09 – GREEN CIRCLES ‘TOMORROW WILL BE FINE’ 10 – THE INDIAN GIVERS ‘HAPPY MAN’ 11 – THE NAKED EYE ‘TELL ME WHAT YOU SAY’ 12 – HEATHEN SWAY ‘LOVE IN A BOX’ 13 – VELVET ACTION ‘TROUBLE IN MY BRAIN’ 14 – THE JENNYS ‘MY ONLY FRIEND’ 15 – KING FELIX ‘LIAR’ 16 – SUGARHIT ‘PAIN’ 17 – THE PREHISTORICS ‘WHAT YOU NEED’ 18 – ZE ROBOTZ ‘THE STOOGE’.

L. Wallin