På besök hos Svenska Föreningen Nya Zeeland i Auckland


På besök hos Svenska Föreningen Nya Zeeland i Auckland
Text & Foto: Åsa Löfendahl

Första söndagen i november var det premiär för en skandinavisk julmarknad i Auckland. Marknaden hölls på ”Danska huset” i Penrose, en förort strax söder om Auckland.
Här fanns skandinaviska specialiteter till försäljning så som pepparkakor, bröd, danska wienerbröd, traditionella hantverk och juldekorationer. Initiativet till den här marknaden togs av den danska föreningen och förutom svenska föreningen i Nya Zeeland fanns det även representanter från den finska föreningen på plats.
Svenska Föreningen Nya Zeeland bildades 1989 och är en förening för svenskar och vänner som bor i och runt Auckland. Ett av syftena är att uppehålla svenska traditioner, svensk kultur och utbyta erfarenheter. Föreningen har ungefär 4-5 träffar om året, exempelvis Lucia, midsommar och nationaldagen. Många småbarnsfamiljer träffas reglbundet genom föreningen för att kunna ge sina barn möjlighet att prata svenska. Föreningen har också ”svenska skolan” för de lite större barnen och de har träffar 2 timmar i veckan.
Under verksamhetsåret 2010/11 hade Svenska Föreningen 26 enskilda medlemmar, 58 familjemedlemmar, 6 postmedlemmar som bor utanför Auckland samt 6 hedersmedlemmar med livslångt medlemskap.
Förra årets initiativ med gratis evenemang för alla medlemmar blev en succé så vi fortsätter så klart med det för medlemsåret 2011/2012.

Söndagen den 4 december är det dags för picknick vid Long Bay Beach.
För mer information se: http://www.svenskaforeningen.org.nz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.